Sivuston käyttäjälle

Hugo Simbergin toinen maailma -verkkosivusto johdattaa vapaamuotoiselle tutustumismatkalle Simbergin taiteeseen ja elämänpiiriin. Sivusto on tarkoitettu kaikkien Hugo Simbergin taiteesta kiinnostuneiden käyttöön ja se on suunniteltu ajatellen myös opetuksen tarpeita. Mahdollisuus omaan luovaan osallistumiseen tuo taiteen maailman lähelle.

Teokset-osio avaa tekstein ja kuvin näkökulmia Hugo Simbergin taiteeseen kahdentoista maalauksen kautta. Klikkaamalla teoskuvaa pääset tutustumaan tarkemmin teokseen ja siihen liitettyyn materiaaliin: valokuviin, luonnoksiin ja/tai kirjeisiin. Voit valita mielestäsi kiinnostavimmat teokset, järjestys on vapaa.

Osallistu-osiossa astutaan uudella tavalla sisään Hugo Simbergin maailmaan. Mitä kuvassa tapahtuu? Sinä voit nyt kertoa sen. Liitä pääteosten hahmoihin valikossa olevia puhe- tai ajatuskuplia tai kirjoita teokselle kokonainen oma tarina. Puhe- ja ajatuskuplat ja tarinakenttä kasvavat tekstimäärän mukaan.

Tarinagalleriassa julkaistaan Osallistu-osiossa syntyneitä tarinoita sekä teoskuvia teksteineen. Facebook ja Twitter mahdollistavat oivallusten jakamisen myös muille.

Hugo Simbergin toinen maailma -sivustolla on käytetty Kansallisgallerian arkistokokoelmien kuva-aineistoa, joka on jokaisen saatavilla. Tähän aineistoon pääset tutustumaan sivuilla olevien linkkien kautta.

Tekijät:

Sivuston suunnittelu, aineistovalinnat ja tekstit: Anja Olavinen
Työryhmä: Janne Heinonen, Johanna Helin, Anja Olavinen, Eppu Peltonen, Anu Utriainen
Tekninen toteutus: Into-Digital

Palaute:

AtePeda@fng.fi

Kirjallisuutta:

Andersin, Hans, Simberg, Jan. Niemenlautta – sukujen kartano. Omakustanne, Helsinki 2011.
Levanto, Marjatta (toim.). Hugo Simberg Aapinen. Ateneum, Helsinki 2000.
Levanto, Marjatta. Hugo Simberg ja Haavoittunut enkeli. Valtion taidemuseo, Helsinki 1993.
Olavinen, Anja, Paloposki, Hanna-Leena. Hugo Simberg 1873-1917. Ateneum, Helsinki 2000.
Paloposki, Hanna-Leena (toim.). Koleasta talvesta kesäaamuun. Otteita Hugo Simbergin kirjeistä. Ateneum, Helsinki 2000.
Paloposki, Hanna-Leena (toim.). Piru, kuolema ja enkeli ateljeessa. Tutkielmia Hugo Simbergin taiteesta. Ateneum, Helsinki 2000.
Stewen, Riikka. Hugo Simberg – unien maalari. Otava, Helsinki 1989.

Etusivun kuva:

Hiekkaranta, Niemenlautta
ajoittamaton
A-1992-250